Ranking

Ny ranking rapport. Beskrivning.

Ranking 16-10-11 Torsdagar
image
image

Ranking 16-10-11 Onsdagar
image
image

Ranking 16-03-21image

Trevlig läsning – om du kan se vad där står Ler.

image
Har skrivit en liten förklaring på vad de olika siffrorna innebär här.

Ranking start av 2016

image
Ny variant lite nya siffror. Som vanligt, ranking är %utfall i snitt senaste 365 dagarna om man har varit med i 10 tävlingar eller mer. HcpD är en uppskattning på vilken påverkan tävlingarna gett på parets hcp. SpfSt är nu chansen att detta par tar ett stick mer än DD i spelföringen, SpfUtsp är hur ofta detta par får en favör i utspelet. MSSt är hur ofta detta par tar ett stick extra i motspel (- innebär “risken” att de ger bort stick) och MSUtsp är hur ofta de skänker ett stick i utspelet mot DD. Tycker du såna siffror är roliga/intressant är du välkommen på BridgeFacts blogg som har vaknat upp under 2016, hoppas vi/du – hoppas jag – beorende på responsen.. ?

Ranking 2015-11-06

Inga stora förändringar – de som deltagit 10ggr senaste 365 dagarna kommer med. Eftersom ingen frågat förstår jag att intresset är stort. Hcp-grp A,B,C är en indelning baserad på parets hcp. AvgPerc är medelvärdet i utfall på tävlingarna som ingår. AvgExp är det förväntade utfallet baserat på parets hcp och HcpD är ett uppskattat värde på hur mycket ingående tävlingar påverkat parets hcp. Cnt är antalet ingående tävlingar. Resten av kolumnerna har att göra med en jämförelse med DD-resultat… Fritt fram att gissa eller fråga.image

Ranking 2015-10-09

Bridgefacts har vaknat ur sin törnrosasömn i ny skepnad med en hel del nya begrepp. Rankinglistan ser lite annorlunda ut och har en hel del nya kolumner:

image

Kul om ni kunde gissa vad alla siffrorna står för Ler /Rickard
Det går bra att ställa frågor nedan.

Ranking 2014-05-15

Samma program som innan och därmed samma regler. Minst 10 resultat med samma partner de senaste 365 dagarna. Inför “sommarvilan” är då läget (i vassen lurar Folke och Hans):

image
Vi kan se att det går upp och det går ned, dvs som det brukar. Ett Lunda-par har smugit in på topp-placering, grattis! Terminens “rookies” är Ulf och Lennart även om avslutningen gick i moll.
Trevlig Sommar
Rickard

Ranking 2014-01-31

Ingen större dramatik mot senast, Bo och Hans kom upp i A-gruppen och Anders och Folke kom tillbaks dit. Paret som halkade ut hade tappat 0,8%, mer behövs inte i “gräns-landet”. Lite omgrupperingar i B-gruppen finns också och man observerar att Hans och Kent, årets “Rookies” (+2,3%) ryckt upp en placering, men de ligger i ett tätt gäng där små diffar påverkar rankingen direkt. Det finns flera tighta grupper: (4-7 54,4-54,6) (8-13 52,8-53,9) (12-16 52,4-52,9) Med andra ord spännande läsning nästa månad Ler /Rickard

image

Ranking 2013-12-03.

Som alla nyutvecklade program har programmet bakom denna rapport också brister. Från dagen man kör rapporten räknas medelvärde för utfall för 365 dagar bakåt. Kolumnen “Mån” beräknas som medelvärdet för resultat som är mellan 30 och 395 dagar gamla – senaste medelvärdet. Detta värde borde rimligen ge att Mats och Arne hade 57%-0,4% = 56,6%, medan det i förra listan står 56,9%.. Så tills detta är utrett får ni ta siffrorna för vad de är:

image
Även års-diffen verkar skum….

Fanns några fel i förra listan, det var några tävlingar som saknades:

image

Medelvärdet på resultatet de sista 365 dagarna för par som deltagit i minst 10 tävlingar under perioden och hur utvecklingen varit sista månaden och sista året. Mer information finns på  BridgeFacts blogg.

2 Responses to Ranking

  1. […] brickor (en tävling) där den som har högst vinner! Tittar man över lite längre tidsperspektiv (en ranking lista) kan man genom att beräkna medelvärde över tävlingar identifiera resultat och prestationer som […]

  2. […] Alla siffror som presenteras är alltså medelvärden över vad som skett senaste året. Du hittar en länk till rapporten under Resultat/Ranking på BBK:s hemsida. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s