Projektplan

Projektplan – BBKBBO

clip_image002

Målsättning.

Att värva fler medlemmar/deltagare till tävlingarna som klubben arrangerar. Fokus är att för personer i aktiv ålder möjliggöra att kunna ha bridge som fritidsintresse.

Idé.

Löst formulerad finns idén beskriven på klubbens blogg som ett upprop publicerat 21/5. Målgruppen är personer som saknar tid för traditionell klassrumsutbildning 1-2 ggr/vecka dagtid/kvällstid. Deltagarna antags i stor utsträckning vara i aktiv ålder där disponibel tid är en bristvara. Detta gör att utformningen måste anpassas till den realitet som gäller för gruppen. Utbildning och spelträning sker med utnyttjande av ny teknik så deltagarna ges större möjlighet till frihet i tid och rum för att kunna delta. BBO erbjuder möjlighet både till utbildning och spel under dessa förutsättningar på ett helt annat sätt än vad som kan erbjudas med traditionell klassrums-undervisning. Youtube möjliggör att man kan inhämta i efterhand det som genomgicks vid förra tillfället, om man var förhindrad att delta. Faceboook och klubbens blogg möjliggör att skapa en grupp på nätet där man delar erfarenhet och kommunicerar för att lära av varandra. När tillfälle ges i tiden erbjuds tävlingsspel i kommunen kvällstid måndag-torsdag, vilket är den flexibilitet som målgruppen kommer att kräva. Dvs det finns i närområdet stora möjligheter att spela som man ska, i verkliga livet – IRL den kväll i veckan som kan fungera.

Plan.

För att realisera idén kommer ett stort antal aktiviteter att behöva genomföras. Projektet kan som alla andra projekt indelas i olika faser för genomförandet. Just nu har vi passerat uppstartsfasen där många delmoment ännu var okända, vår kunskap behöver dock fortlöpande kompletteras.

1. Uppstart – Under hösten kommer vi att köra en kampanj med flygblad, aktiviteter på Facebook och eventuellt med några “jippon”. Målsättningen är att samla ihop ett gäng där vi kan erbjuda utbildning på deras premisser. Blir vi tillräckligt många snabbt, säg 10-15 personer är planen att mjukstarta lite redan under hösten med fjäderbridge IRL eller på BBO, vi väljer det alternativ som passar deltagarna bäst.

2. Under hösten håller vi ett eller flera uppstartsmöten där klubben presenterar idén för de som kommer dit. Vi presenterar ett förslag på upplägg av utbildningen, som stäms av med de som ska delta, så tidplanen verkar vettig och rimlig med hänsyn till deras övriga aktiviteter. Kompletterat med utbildningstillfällena kommer det att vara viktigt för deltagarna att bedriva självstudier Detta innebär att vi måste ta fram ett bra utbildningsmaterial och en anpassad utbildningsplan. Kompletterat med teorin bedrivs spel i tävlingsform dels i samband med våra möten, men också som komplement på BBO en kväll per vecka kl. 21-23 med en tävlingsform som efterhand mer och mer liknar ”riktig” bridge.

3. BBO erbjuder en bra miljö för utbildning så det verkar fullt möjligt att bedriva viss utbildning ”virtuellt”, dvs gruppen samlas i så fall på BBO och någon kan där gå igenom ett teoriavsnitt, där eleverna kan ställa frågor direkt via talöverföring. Detta måste naturligtvis testas innan, men funktionerna verkar vara på plats. Denna utbildning kan då bedrivas med deltagarna hemma i soffan och instruktören sittande vid sin dator… Möjlighet att spela in dessa sessioner verkar också finnas. Detta innebär i så fall att man via videoklipp på Youtube kan inhämta/repetera ett avsnitt vid senare tillfälle.

4. Fortlöpande kompletteras bloggen och Facebook löpande med aktuellt material och förslag på egenstudier i litteraturen och med allt det material som finns på internet.

5. Kursen är planerad för genomförande under vårterminen med start vecka 3. Kursavgiften är fastställd till 500:-. Utvärdering av om fortsättning under vårterminen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s