Problem 1 -lösning

Du har sex säkra stick. I klöver kan du få det extra sticket du behöver genom att driva ut klE och K hos Öst/Väst. Du tar första sticket med spK och spelar sedan kl2 från N. Du lägger klD och Väst kommer in på klE och fortsätter med spKn som du tar med spK. Sen spelar du kl3 och lägger knekten som S. Väst kommer in och kan nu ta tre stick i spader. Hela given kan exempelvis vara:

image

Om V har alla utestående spader kommer du att misslyckas då V hinner ta sju stick innan du kommer in igen. Det kallas att du fått en straff, men chansen för detta är minimalLer.
0,5% för att vara exakt.

Med ovanstående spelsätt och med 5 spader hos Väst tar du 8 stick, två i varje färg. Om ni bjudit 1NT skriver man resultatet 1NT+1, det kallas att man gjort en övertrick. Om ni bjudit 2NT skriver man 2NT= – jämn hemgång. Var kontraktet 3NT blir det 3NT-1 och man har fått en straff eller bet.

Spelsättet kallas “att odla en färg” och innebär att man godspelar hackor i sin längsta färg. Om du börjar med att ta din säkra stick direkt kommer du troligen att misslyckas att få sju stick, du får en straff/bet.

Slutsats:
Spara på dina höga kort så du kan komma in och få stick på dina godspelade hackor!
Intresse
Fler problem?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s