Enkät 2 – planer för hösten

Tack all ni som tog er tid att besvara vår enkät efter vårens aktiviteter. Så här utföll den:

image_thumb2

Hur tolkar vi då resultatet och vilka slutsatser drar vi?

I första sektionen ville vi har beröm från er och det fick vi med råge LerLer. TACK, Tack, tack!
Vi inser dock att ni alla är “väluppfostrade” och förstod hur ni skulle svara… Att sista mötet var lite “piskan på ryggen” insåg vi, men tyvärr så är det. Träning, träning ger färdighet – trist men så sant! Inget är gratis i livet, sorry för det. Tror ni alla inser det innerst inne, sen om du vill så mycket med din bridge är ju en helt annan aspekt. Det är bara du själv, som kan avgöra det.

Andra sektion var en liten test på din “motivation”, kanske ni också insåg det och svarade som “ni skulle”. Roligt var att sista lite provocerande påståendet blev besvarat “svenskt” Ler.

Tredje sektionen som är den viktiga inför hösten kräver lite mer eftertanke och analys. Det “spretar” lite där. Entydigt är dock mer seriöst spel under mötena. När det gäller krav på er och förberedelse är det diffust. Ok med viss övervikt på högre krav. Sen tycks ni föredra möten dagtid, och pga av kostnaden för lokalhyra får ni då också acceptera minst en tia mer per gång (priset för lokalen är dubbelt upp dagtid).

Fjärde sektionen (BBO i sommar) avläser vi ett mycket måttligt intresse, så det blir inget med det.

Femte sektionen började med en “fiasko-fråga”, man frågar aldrig negativt… Sorry så den vågar vi inte dra några definitiva slutsatser av. Indirekt av den sista kan man kanske ändå dra rätt slutsats. Då vi lagt en hel del tid på att skapa läsvärd? dokumentation är det glädjande att ni försöker begripa vad vi skrivit i efterhand  Ler. Ställde ingen fråga på hur begriplig den var, vilket var en miss,

Sammanfattande konklusion är:

 • Det finns goda skäl att fortsätta vårens aktiviteter varannan vecka med samma upplägg, helst dagtid – personligen föredrar jag kvällstid, då många verkar ha ansvar för barnbarn, då det finns personer som jobbar dagtid och då lokalhyran är lägre kvällstid.. MEN…
 • Vi försöker öka tempot i spelet och ökar på tiden för mötena med en halvtimma så vi hinner spela åtminstone åtta givar på mötets tema. Vi byter bord efter två givar och bokför resultaten i BM-dosor så det blir tävling också… De som vinner får en vinflaska ( lite högre avgift då)
 • I veckan “emellan” hålls möten med högre krav. Målet för dessa är att bli “spelbar” på torsdagar i Bjärred till vårterminen, OCH det är tufft där Ler.. I denna grupp är det “kurs”, dvs krav på hemläxa och “läxförhör”. De som lyckas väl premieras med spel med mentor på onsdag eller torsdag under höstterminen för att känna på “det tuffa motståndet”. Det finns många duktiga bridgespelare där, så det gäller verkligen att se upp och vara på sin vakt. Vi kallar gruppen “Eliten bland …. “..
 • De flesta vill koppla av bridgen under sommarn. Vi är eniga på den punkten, det finns så mycket annat som lockar då. Vill ni finns tävlingsspel i Lomma(tisdagar start 06-13), Staffanstorp(onsdag) och Lund(måndag och torsdag). “De e bar och åk”, alla kvällar i veckan..
 • Under våren har min skrivare gått varm, sen har jag kastat en bunt varje gång. Slöseri med resurser som vi vill undvika i dessa dagar. Kan vi förutsätta i fortsättningen att har vi mailat ut dokumentation i förhand, så har ni skrivit ut och läst på den. Ni skriver också ut givarna i förhand utan att kika på dem? Kan vi lite på det? Som start skriver vi ut 10 ex för de som inte har möjlighet att skriva ut hemma…

Ett svar till “Enkät 2 – planer för hösten”

 1. Hej Rickard!
  Jag har LÄST DITT MYCKET UTFÖRLIGA ARBETE för vårt nöje att spela bridge. HJÄRTLIGT TACK!
  I mitt fall så deltager jag på de villkor som ni kommer fram till.
  JAG ÄR MED.
  Gert Lindén

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s