Lagrådet

Välkommen till Lagrådet. Här kan du ställa frågor som rör bridgelagarna Bläddra längst ned på sidan och skriv in din fråga i rutan (även om det lite korkat står ”Lämna svar”) Snygg rubrik blir det om du i rutan ”Namn” anger din rubrik på frågan. Bäst blir det om den som vet svaret klickar på den lilla länken ”Svara” direkt under frågan, då samlas nämligen fråga och svar intill varandra på sidan när den visas.
Ärendet kan puffas i klubbtidningen så att alla intresserade kan följa förloppet. När kommentarerna besvarats kommer de att tas bort och relevant sida redigeras.

Om du vill överklaga ett domslut “dan efter” så kontakta ordföranden eller Folke Björk via telefon eller email. Då kommer fallet att utredas ”bakom kulisserna” för att sedan troligen redovisas som ett nytt typfall här under.

Avsikten är att höja medvetandet om de vanligaste bridgelagarna så att tävlingsledaren snabbare kan avsluta ärendet vid bordet när de inblandade i förväg anar domen. Han har ju sin egen bricka att spela vid ett annat bord. Försök vid bordet att enas om vad som skett och utse en talesman (gärna den felande) som informerar tävlingsledaren. Observera att tävlingsledaren SKALL tillkallas – döm inte själva vid bordet!

Lagarna hittar du här

http://www.svenskbridge.se/sites/default/files/official_documents/lagbok_2017_2.pdf

Dokumentet våra vanligaste domslut hittar du här  http://www.svenskbridge.se/sites/default/files/official_documents/vara_vanligaste_domslut_2017_rev1_1.pdf

2 svar till “Lagrådet”

  1. Kan spelföraren ändra ett spelat kort efter LHO spelat på ? På min klubb i Chiangmai fick spelföraren en bet i 3NT efter att av misstag spelat fel kort. Tävlingsledaren korrigerade resultatet tiil jämn hemgång och åberopade Lag 47. Sa att det räknades som ett mekaniskt misstag och var ett ologiskt spel. Jag har aldrig hört något liknande. Trodde lagt kort ligger.

  2. Mth öppnar med 2 ru (Multi), jag har 10 spridda hp och singelhjärter och passar, mtv bjuder 2 hjärter, min partner och mth passar varefter jag dubblar, mtv passar och min alerte partner dubblar även han!! Tl kunde inte hitta i lag boken och jag undrar vad som gäller?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s