Vi är så glada :-)

Till alla er som deltagit i våra försök till ”utbildning” i bridge och som utsatts för våra ”amatörmässiga” försök att sprida bridgens ”evangelium” (glädjebudskap).

ETT STORT TACK!

Vi har varit ett gäng som försökt ge er den grundläggande insikten i vad kortspelet bridge kan ge i form av spänning, underhållning och intellektuell utmaning på ålderns höst. Allt har byggt på ideella insatser, som ni förstått och säkert märkt. Ni har satsat er tid och vi vår och vid många tillfällen har det känts som att vi mötts och har haft kul och lärt oss en hel del tillsammans.

Vi som jobbat med detta vill tacka för ert engagemang och vi hoppas vi kunnat ge er ett stimulerande tidsfördriv med 13 papperslappar i handen. Ni har jobbat hårt med att lära en massa konstig regler och samband för att landa i rätt kontrakt, även kallat ”budgivning”. När den fasen är över kommer ”spelet”, där det också finns mycket att tänka på. Att lära allt om dessa mysterier finns nog ingen som hinner med under sin livstid.

Vi är några i kommunen (Bjärreds Bridgeklubb och Lomma Bridgeklubb), som tycker det är intressant att testa vår förmåga av allt detta i tävlingsform. Dvs vad jag gör mäts mot vad andra gör med nästan exakt samma förutsättningar. Varför vill man utsätta sig för detta? Varför vill vi tävla? Antagligen finns det djupt i våra gener. Var hade Homo sapiens varit utan denna instinkt?

Vi känner nu att vi har gett er vad vi kan erbjuda och att era vidare äventyr i bridgens värld är upp till er. Ni har en baskunskap, som ni kan jobba vidare med för att utveckla det ni vill med er bridge. Källorna för att lära mera finns. Informationen som behövs finns i böcker och på nätet, och förhoppningsvis har vi gett er det ni behöver för att själva söka vidare för att uppnå era mål. Och vill man nå riktigt långt finns tyvärr bara en väg: träning, träning och åter träning. Om det sker vid datorn eller på våra tävlingar, det är upp till dig. Tyvärr kan varken vi eller nån annan erbjuda några genvägar…

LYCKA TILL med din bridge i fortsättningen
BBK:s ”Utbildningsteam”.

Annonser

2 svar till “Vi är så glada :-)”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s