Kursavslutning på “Kurs i tävlingsbridge”

Efter drygt 10 möten med tuffa tränings-pass baserade på “Bridge 3” och Nordisk Standard är vi som drivit på adepterna stolta över det de och vi gemensamt “presterat”. Vi har haft möjlighet att möta de flesta av de tjugo anmälda vid flertalet tillfällen, så vi har fått fram ett gäng som definitivt gillar bridge och som vet mycket om hur att tävla i bridge. De kan mycket om budgivning (Stenberg, Stayman, överföring och fjärde färg.. ) Vi har också tränat spelföring i sang och färgspel och diskuterat taktik och “rävspel” i partävling. image
Vi har examinerat nästan tjugo nya, de flesta fräscha spelare, som troligen börjar spelaimage tävling på onsdagarna i januari. Vi ser fram emot att ni tar väl hand om våra “nyutexaminerade elever”. Några är kända ansikten på BBK, andra spelar i Leif Nötesjös grupp på torsdagar – så se upp! De har alla ett orange deklarationskort – som innebär att vi tar lite extra hänsyn, så de får chans att bygga upp självförtroendet innan vi “krossar” dem!!
imageVi avslutade med en räkmacka och sen en tävling på 10 brickor i “normalt” tempo utan problem efter en genomgång av Magnus om de mest väsentliga reglerna i tävlingsbridgen.
Det blev många frågor…
Vi lärde bland annat ut att man hälsar på de som kommer till bordet, så det får ingen missa!
image

Här spelar Mailise, Claes, Rita och Olof under övervakning av Hans som tillsåg att ingen missade något..

imageFyra  skärpta tjejer där vi ser Eva som spelförare lägger upp spelplanen med klöver dam som utspel, tydligtvis en bra plan då de vann tävlingen och plockade hem tio “klipp” för tävlingar på onsdagar.

image

Här ser vi Yvonne, Carina, Lisa och Anita sortera upp korten. Magnus påpekade att det är inte smart att sitta med en “fjäder” framför sig och plocka kort.. Yvonne och Lisa vann i torsdags i Lomma. Med sina nyvunna kunskaper? De vågar mer i alla fall, ingen vinner ju en tävling på att fega, det vet vi alla.

Summa summarum ett trevligt och intresserat gäng, som det varit mycket stimulerande att försöka hjälpa se nya ljus i “bridge-tunneln”. Vi återkommer när vi utformat hur vi ska gå vidare under våren för att stimulera det väckta intresset.

Tack!
Rickard, Magnus & Hans

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s