Hur hjälpa till med rekryteringen på Facebook

Många i vår målgrupp tillbringar ett antal timmar per vecka där. Kan vi nå dem där och skapa ett intresse för bridge?

imageFör att nå dem måste de nås av budskapet. På FB sker detta med metoden ringar på vattnet. Du har en vän på FB som ser det du gillar, kommenterar eller delar. imageOm den personen också reagerar så sprids budskapet till den personens vänner….. När man gillar något på FB så är ju det en rekommendation till ens vänner att de ska lägga tid på det. Så det som du ska gilla får ju inte gå tvärtemot vad du tror att dina vänner gillar….

imageFacebook är en löpsedel där man har mycket kort tid på sig att fånga läsarens intresse, så det gäller att formulera något, som dels du gillar men också något som dina vänner och deras vänner gillar, så de går in och läser den bakomliggande “artikeln”, som i vårt fall kommer att finnas på vår blogg.

Där måste då finnas något som fångar läsarens intresse och skapar en önskan att eventuellt anmäla sig till vår introduktionskurs i bridge.

image“Problemen” är en idé vi arbetat med, då vi tror många i målgruppen är roade av och blir stimulerade av problemlösning. Vi har där presenterat relativt enkla bridgeproblem med lösning när det gäller spelföring. Det behövs en diskussion för att öka läsvärdet där för våra besökare, så dina kommentarer där vore en mycket stor hjälp. Du får också gärna bidra med tips på problem du själv stött på.

För att läsaren ska hitta dit behövs roliga och fyndiga rubriker på Facebook.. “Trumfutspel”… Man måste väcka känslor och helst vara rolig för att synas. Alla idéer, bidrag och förslag emottages tacksamt. Sen gäller det timing, är rubriken mer än 10 timmar gammal kommer den troligen inte att synas… Men även gamla rubriker kan hamna högt om det är många som delar, kommenterar och gillar – det är där vi behöver din hjälp. OCH det tar högst 3-15 sekunder av din tid beroende på  om du gillar, delar eller fäller en dräpande kommentar.

Tackar på förhand gör
/Teamet

Annonser

2 Replies to “Hur hjälpa till med rekryteringen på Facebook”

  1. Jag gillar din kommentar :)!!
    Vi kommer att ordna utbildning, om intresse finns, för de som vill lära lite om Facebook och blogg och lite andra nyheter som dykt upp på sistone 🙂
    Här på bloggen finns ingen gilla, men alla kan ju läsa.
    Rickard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s