Medborgarhuset i Bjärred – rivnings hotat

image

Vid kommunfullmäktiges sammanträde den 17/3 diskuterades framtiden för Medborgarhuset i Bjärred. Ett förslag som mottogs väldigt positivt var att riva, i stället för att investera drygt 21 miljoner, vilket är uppskattningen på att renovera huset till modern standard. Enligt K-G Klinga på byggnadsnämnden är huset i så dåligt skick att en renovering aldrig kan bli aktuell. Huset används bara av pensionärer och med den föryngring som sker i Bjärred kommer huset inom en femårs period att sakna funktion. Eventuella investeringar måste med andra ord skrivas av på en mycket kort tid. Bäst vore om vi fick bort huset innan nyåret, helst redan till hösten tycker KG Klinga. Pengarna för upprustningen kan i stället användas i Lomma, dit den åldrande befolkningen i Bjärred ändå flyttar.
imageFörslaget är att bygga en ny laddningsstation, med ett perfekt centralt läge för alla elbilar som finns i Bjärred. De kan parkeras där under natten med lagom promenadavstånd för ägarna. Bland andra har Tesla visat stort intresse för att investera i Bjärred, som är en vit fläck på deras laddnings-karta. De vill anlägga en s.k. super-charge station med möjlighet att ladda upp till femtio bilar samtidigt. För dem är Bjärred ett perfekt demografisk alternativ, dels den snabba föryngringen dels inkomstfördelningen – det är deras kundgrupp.
Diskussionerna har skapat stora problem för styrelsen i BBK, som planerat en motaktion: Vi samlas idag kl.14.00 vid Medborgarhuset och gör i ordning plakat, sedan vandrar vi i samlad tropp till Kommunhuset i Lomma och avlämnar en protest.
Hans glömde ta upp detta i går kväll så han bad mig att lämna beskedet här i stället.
Vi hoppas verkligen att alla som har tid och möjlighet ställer upp för att rädda vår lokal.
/Rickard

Annonser

6 Replies to “Medborgarhuset i Bjärred – rivnings hotat”

  1. Hej Rickard!
    Då tiden är knapp och vägen till Lomma kommunhus är ganska lång. har jag talat med Lomma ridklubb, som kan ställa några hästar till vårt förfogande. För de medlemmar, som känner sig osäkra på hästrygg, kan man även ställa upp med ett par charabanger.
    Meddela mig bara hur många vi blir, så bokar jag med ridklubben.
    Magnus

  2. Då kanske det kan bli aktuellt igen att diskutera ett Bridgehus för kommunens klubbar? Kanske i anslutning till Långa Bryggan som ändå förknippas med Bjärreds Bridge?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s