Krutrök i hörnan

image

Det var en bökig kväll med extremt mycket korrigeringar för tävlingsledaren – vi måste skärpa oss alla! Nere i hörnan “drabbades” vi av två felaktiga imatningar som jag själv godkände – som hade kunnat snuva oss på segern…
Huruvida vi ska godkänna efterkorrigeringar som nu skedde är ju en fråga vi kanske ska fundera på inför nästa årsmöte. Lagt kort ligger? Trist för Jörgen och Bengt som först utropades som vinnare. Speciellt eftersom de egentligen var de moraliska segrarna då de tvålade till oss med 0% och 25%. Fäll gärna en kommentar över er åsikt i denna fråga.

Det var som sagt i hörnan vårt öde avgjordes i bricka 15 och 16. Innan vi gick upptäckte tävlingsledaren att det var något konstigt med bricka 16 – det var registrerat 5hjD –4 på ÖV! Efter korrigering till rätt väderstreck flyttades vi upp från en 5:e plats till 2:a plats. Lite senare upptäckte vi att också bricka 15 hade blitt fel – det var registrerat 6NT N –1 men Tord hade ju dubblat!! Vi gled då upp på första plats med minimal marginal…
Med mer än lite smolk i glädjebägaren Ler

Brickorna i sig var inte ointressanta så låt oss titta lite närmare på dem då det var brickor där vi spelade motspel – en gren vi förbättrat oss väsentligt under hösten, igår fick vi 71% i denna roll, dvs den viktiga delen i vårt resultat som till och med kompenserade min dåliga spelföring 46% – jag passar nog bäst som träkarl för där skrapade vi ihop 64%.

I bricka 15 landade motståndarna efter en vinglig budgivning i 6NT som V dubblade med motivet går den hem är det i vilket fall en botten. N som var spelförare nådde inte DD-resultatet efter som han trodde på min bluffmarkering 2-8 i spader och därmed inte maskade i spader. Är det nånstans man ska bluffmarkera är det ju i slam var mitt försvar.
Efter korrigering blev det 96% Ler

Sen var det då bricka 16:

image
Vi kom snabbt och enkelt till 4sp via: 2Sp-p-2NT-X-3Sp-p-4sp. Syd funderade lite och lade upp 5hj som V dubblade och som blev slutbudet. Ett modigt beslut om offring, som ju är korrekt om någon av hj honnörerna sitter hos Ö eller klE sitter hos V eller…
Syd är kanske klubbens “offringsspecialist” och jag vet ett flertal tillfällen då han lyckats snuva mig på MP med smarta offringar. Denna kväll då vi hade ett bra avtal med fru Fortuna blev det 4 bet och efter korrigering full pott till oss 100%.

Som vanligt var det mycket krutrök i hörnan – denna kväll var vindarna fördelaktiga för oss där nere.
/Rickard

Annonser

3 Replies to “Krutrök i hörnan”

 1. Stort grattis till vinsten.
  Vinnare är den som fått mest poäng. Någon moralisk vinnare finns, enligt mitt förmenande, inte i bridge, så länge budgivning och spel utförts korrekt.
  Däremot måste vi försöka minimera antalet felknappningar. Detta säger jag, trots att jag själv varit orsak (tillsmmans med ÖV-paret) till ett antal sådana.
  Ett sätt, som jag själv praktiserat efter min senaste fadäs, är att ”N” läser upp resultatet, med tydlig betoning på + eller – . Lagom högt så alla vid bordet hör, men inte fler.
  Beträffande justering av resultatet, har vi diskuterat detta i styrelsen. Problemet är ju, att ett ändrat resultat även påverkar slutresultatet för de andra paren, som spelat aktuell bricka. Dock skall felaktigheten påpekas senast fm dagen efter.
  Möjligen kunde man utdela en bestraffning genom avdrag med 10% på toppen.
  Magnus

 2. Jag förstår inte 2NT? Vill vederbörande till 6sp?
  Eller är 2sp ett sorts multiöppning? Bjud annars 4sp direkt.
  2NT öppnar för motståndarna att hitta en bra offring.
  Inte denna gång men jag vill minnas att det har hänt 🙂
  Rolf

  1. Rätt jag funderade på slam, men förbannade min girighet när de blandade sig i leken. Du har som vanligt rätt jag skulle bjudit 4sp direkt, men jag lärde det i torsdags. /Rickard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s