Mer än ett år

Mer än ett år har passerat sedan jag gick kursen tävlingsledare Steg1. Att vara tävlingsledare på klubben har varit intressant, spännande och lite nervöst. Har tagit hjälp av Folke och Jan-Erik vid ett par tillfällen, men annars har det fungerat bra tycker jag.

Det jag inte tycker är bra är man dömer själv vid bordet (och ibland tyvärr också felaktigt). Nästan varje kväll är det någon som när man sätter sig vid bordet säger: ”Du är det verkligen rätt att …….” och så berättar de att något inträffat vid bordet, men man kallade inte på TL, utan det andra paret berättade vad som gällde (dömde själva) och man accepterade detta för att man ville inte ”bråka”. Ibland låter det som det blivit rätt, men vissa gånger låter det som om ”domslutet” varit felaktigt.

DÖM INTE SJÄLV(A) VID BORDET varken om du tror dig veta eller ännu värre om du är utbildad tävlingsledare. Det är inte oartigt/ohövligt/bråkigt att kalla på TL. Naturligtvis skriker du inte rakt ut: TÄVLINGSLEDAREN, utan någon förvarning, utan du säger lugnt och stilla: Något ser ut att vara fel så jag kommer att tillkalla TL.

Bridgelagarna är inte i första hand avsedda för att bestraffa felaktigheter utan för att se till att den icke-felande sidan INTE lider skada. Många säger också att de hade spelat så dåligt den kvällen att det hade inte någon betydelse för dem. Nej kanske inte, men kanske och ganska troligt blev ett antal andra par lidande eftersom de också fick en sämre bricka. Ett resultat på en bricka påverkar alla par i tävlingen – inte bara de två vid bordet.

Göran Stigsson

Annonser

One Reply to “Mer än ett år”

  1. Detta har vi påtalat flera gånger tidigare, men tydligen förbleknar sådant man inte ser så allvarlig på. Därför är det viktigt, att ta upp det igen.
    Bra Göran! Jag instämmer till fullo.
    Magnus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s