Hur hitta slammen lättast/Hans

 

Skärmklipp.JPG1

Denna bricka nr 6 i torsdags var en riktig slambricka. Hur kommer man lättast fram till det utan att få hjälp av att motståndarna trissar upp.
Hos oss gick budgivningen            1 sp – 2 hj – 4 sp –5 hj – 5 sp.
Lars-Göran menade att jag skulle istf  bjuda 4 sp bjudit 3 hj för att vissa mitt spaderstöd. Finns det andra sätt att komma fram då det bara var 1 par som hittade den
Hans

4 Replies to “Hur hitta slammen lättast/Hans”

 1. Hej Hans! En snabb kommentar till bricka 6 där endast ett par bjöd 6 spader men 90% spelade den i 13 trick.Hur hitta denna slam,trots avsaknad av Points.JO! Fördelningen och
  kontrollbudgivning leder fram till storslammen.Given 1 sp-2hj-3hj.slammintresse o renons-pass-kontrollbud följer 4 klöver-4ruter-4NT-5hj-5NT-6ru-7 spader slut.Där Hans har DU vad man skulle spelat och ändå bara ett par som hittade lillslam men missade storslam.Det visar att vi i
  Bjärred ofta har spelare som inte vågar helt fullt ut.Beror kanske på avsaknad av Points och
  orutin i budkontrollen.Lillslam är helt ok,men hade detta varit en avancerad tävling med duktiga spelare så hade tavlan lyst storslam-storslam o resten lillslam.Det är min hypotes.
  Bit Du på denna karamellen till nästa vecka.mvh BD

 2. Nord har med sitt fina trumfstöd bara 5 förlorare (enligt LTC), varvid det rycker kraftigt i slamtarmen. Stenbergs 2nt borde då vara ett bra svarsbud. Öh`s svar blir då positivt. 3ru enligt SKROT eller 3kl enligt vanlig Stenbergs. Därefter är det inte så svårt att hitta slammen. Antingen genom den snabba vägen med essfråga direkt, eller via kontrollbudet 3hj.
  Om man inte använder LTC, så har ju nord 16 hsp, då renons med minst 9 trumf ger 5 fördelningspoäng och därmed underlag för ett positivt bud.
  Tycker Magnus

 3. Stenbergs 2NT hos Nord är väl okej, det visar ju trumfstöd och utgångskrav. Men jag gillar 3hj-budet bättre, som visar trumfstöd och singel/renons i hjärter, samt utgångskrav. Det gör det lättare för Syd att bedöma anpassningen. Med 3hj ser Syd att alla honnörer paret förfogar över finns i spader, ruter och klöver, INTE i hjärter. Slam bör undersökas!
  Och Bosse, om Öst är på hugget ska han bjuda åtminstone 4hjärter. Då blir det inte plats för kontrollbud på 4-nivån för Nord-Syd, det får bli på 5-nivån och ”försenad essfråga” med 5NT därefter.
  /Mattias

 4. Hej Mattias! Bra kommentar om bricka 6.Vill bara intyga att vi bjöd 4 hjärter,som Du nämnde, störde dem och det är precis det man skall göra.Klok kommentar men är motst.på hugget efter essfråga hamnar man kanske i storslam! men absolut i lillslam om man fegar ur och det ger 75% minst mot 100% i storslam.Kul med analyser för de spelare som försöker
  att alltid hitta det optimala kontraktet.Ni hör till dem som försöker.BRA FORTSÄTT SÅ.
  Med vänlig hälsning BD

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s