2014-09-11 Ett sådant flyt alltså / Rolf

Det händer ungefär vartannat år att läget infinner sig. Stackars klubbmästare Leif gick in med 2ru på xx xx EKxxx EDJx (14hp bricka 29) efter Lars-Görans öppning 1hj. Jag satt efter med DJ9xx i ruter och passade naturligtvis. I 99 fall av hundra återkommer partnern med något färgbud men den kvällen upplysningsdubblade han. Det kostade Leif 800 och då hade jag ändå inte hållit räkning på trumfen.

Som vanligt hittar motståndarna sina slammar och så även Uno på bricka 23. Men han satte den i 6NT och inte i 6ru och måste få tre stick på EKxx – Jxx i klöver. Just i kväll fick han inte till det – förrän precis efteråt.  

Vi gjorde själva inget speciellt för att få ihop över 70%. Men inget så där misslyckat heller som är värt att spara till eftervärlden. Lars Göran hade emellertid ett bra spel mot Ahlbergs på bricka 3.

image

Partnern öppnade  med 1hj och Lars-Erik hoppade in med 3ru. Vi spelar inte med femkortsöppningar men när motståndarna visar en långfärg har oftast öppnaren minst 5 kort i sin färg. Så jag bjöd 3hj och därvid blev det.

Efter ruEK skall Lars-Erik välja. SpK singel kan ju ge spel så han vände i klöver. Gunnel tog med esset men vände inte till stöld (korrekt gissat) utan med spader. Lars-Göran gick upp mer spE och såg kungen falla.

OM det var en singelkung gällde det att hålla Gunnel utanför spelet. Partnern la därför ner hjE och spelade sedan hjD. Hade trumfen suttit 3-1 är hjJ en uttrumfningsingång till klöverna. Spaderförlorarna försvann på klöverna. Tredelad topp.

På nästa bricka bjöd motståndarna naturligtvis 6ru och tog därmed tillbaks det mesta poängtappet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s