Bricka 3 i torsdag /Hans

Skärmklipp2
Hej  Man kan förvånas att det optimala kontraktet är 5 sp vilket inget av
paren gjorde i torsdags.  Jag förstår inte hur man kommer till 4 /5 spader,
eller är det så att paren i Bjärred hellre siktar mot 3 NT  /Undrar Hans

Annonser

4 Replies to “Bricka 3 i torsdag /Hans”

 1. DD-analys i all ära :)..
  7-korts trumf ska man ju undvika… Men kanske inte just i denna bricka. Kul exempel på udda möjlighet, där jag röstar för att 3NT är rätt i praktiken. Jag spelade ju inte brickan så för mig är resonemanget helt akademiskt. /Rickard

 2. Tänk på att DD spelar med öppna kort. Även om man skulle av misstag bjuda 4sp, är den inte lätt att spela hem. Särskilt inte i +1.
  Magnus

  1. Hej pojkar! Denna bricka spelade faktiskt vi också mot Borg/abelsson och de hamnade i
   3 nt= efter ett bra försvar av oss.Att spela 4 spader är ett en chansning,då de sitter 4-2 emot,så man kan undra vad DD har rekommenderat.Nu går det att spela 4 spader med hjälp om man stjäl hem kontraktet och kastar ruter loser på hj. hos partnern, men det verkar vara en jobbig sits.Så 3nt är nog det jag vill rekommendera och som Borg hamnade i.Med singel i klöver o hjärter tycker DD att 4 spader är att rekommendera och får man tempot kan man nog lira hem både 4 o 5 trick,men det är en annan historia.BD

   1. Budgivningen gick (Syd) 1kl (vid 4-4-4-1 öppna med lågfärg) – 1hj – 1sp – 2ru (fjärde färg, frågar efter tre kort i hjärter eller fem kort i spader) – 3NT (tyckte att Lars Göran kanske passar på 2NT …). Vi har bjudit BDs färger och han valde klöver ut. Anita lägger i klK och nu skall jag bestämma mig; vem har den fjärde hjärtern?
    Tror jag att Anita har den skall jag hålla upp två gånger, tror jag att BD har den skall jag ta direkt. Jag tog med esset. Det var lite konstigt att BD spelar ut i min äkta öppningsfärg – jag hade förväntat mig ruter ut. Så in och veva hjärter. Nu gör BD en bra grej – han sakar hjJ på hjD! Och därmed vågar jag inte spela på att den femte hjärtern ger det där övertricket.
    Att inte bara saka kort från vänster till höger gav BD&Anita 62% istället för 40%. Hur någon får ihop 11 sangstick är en gåta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s