Stävja fusket.

ACBL:s hemsida kan man läsa att man tänker ta rejäla tag mot det utbredda fusket inom tävlingsbridgen. Man kommer under året att kräva obligatoriskt användande av skärmar vid allt spel, även på klubbnivå. De klubbar som inte följer regeln kommer att uteslutas ur förbundet säger Jimmy Liar, som är medlem i Fiddling Committee i ACBL. Många klubbar protesterar då en hel del av det sociala i bridgen därmed försvinner. Liar försvarar sig med att “något måste göras åt det utbredda fusket, folk sitter och kliar sig på näsan och i öronen, hur ska motståndarna veta hur sådana gester ska tolkas”. På elit-nivå har man också diskuterat nya åtgärder. Ett förslag är att allt spel på champion-nivå sker via en dator.image En av ACBL godkänd dator ska användas och varje spelare sitter i ett rum utan direkt kontakt med vare sig medspelare eller motspelare. När kommer då detta på klubbnivå?  “Tiden är nog inte riktigt mogen för detta ännu, men inom några år är vi nog där”, säger Liar.

Om Europa och Sverige ska hänga på är ännu inte beslutat, men mycket talar för att det blir som i USA, säger Pierre Mentör, ansvarig för webbsidan fuska.se. Problemet är ju inte nytt, redan på Putte Kocks tid diskuterades det. 1976 var det Italien och röksignaler med cigarr som gällde.

Hur utbrett är egentligen fusket, och vad är fusk? Det är kanske på tiden att vi diskuterar detta känsliga ämne lite mer öppet på klubben? Vad tycker du?

Undrar Rickard

Annonser

5 Replies to “Stävja fusket.”

 1. Turligt nog fick vi reda på detta innan förra styrelsemötet, så vi har säkrat och beställt 22 skärmar till klubben. Många tror det kommer att bli skärmbrist och stigande priser hos leverantörerna så vi är glada att ha säkrat våra till ett bra pris inför höstens spel.
  Hansi

 2. Jag tror det kan bli jobbigt, att vänja sig vid skärmarna. Därför föreslår jag en successiv övergång. Vi börjar använda skärmarna varannan gång. Rickard kan, efter en tid, statistiskt se vilka par som sticker ut, genom att få bättre resultat utan skärm. Placera sedan dessa par som NS, och använd skärmarna endast vid dessa bord.
  Funderar Magnus

 3. Hej Jag som trodde att det var det bästa sättet att kunna vinna i Bjärred.
  Då måste vi i framtiden spela efter regler
  En torsdagsspelare

 4. Rickard måste slicka sig om munnen. Då får han ju automatiskt in såväl budgivning som spel i sin databas. Vi andra ser det bara positivt – vi slipper Bridgematen. Vi kan t.o.m. slippa åka till Medborgarhuset!

  BBO som partävling?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s