Ibland går det upp och ibland går det ner … / Rolf

image

BosseD påpekade att det var ett tag sedan vi ens placerade oss och det stämmer. Det är svårt att gå i pension om man inte själv riktigt kan bestämma när och hur. Bridgen hamnar liksom inte högst upp på listan. Men snart skall det väl vara slutMANGlat.

Ovan syns tydligt att vi tappat hela tre procentenhet det senaste (rullande) året och nu toppar Åke&Leif. De flesta “A-par” har tappat, naturligtvis beroende på att hela startfältet blivit bättre. Den största förbättringen står Rickard&Tord för – till stor del (anser jag) därför att de analyserar givarna efteråt (med hjälp av DD) och diskuterar både taktik, system och spel. Agneta&Monica står också för en klar förbättring med plus 3,6 procentenheter det senaste året. Hur de burit sig åt får de gärna berätta om. Bengt&Jörgen och Magnus&Berny visar en positiv trend i månadskolumnen och jag vet att det sistnämnda paret “kör DD”.

Tillfogas skall att Rankingen endast tar med par som spelat ihop minst 10 gånger under perioden. Påpekaren själv (BosseD) har tydligen inte varit en partner trogen så många gånger men torsdagens andraplats och alla vinflaskorna runt hans stol visar att god kapacitet finns utanför listan. (Nämnas kan även några Lundapar som börjat dyka upp i Bjärred). Den individuella färdigheten kan emellertid utläsas av mästarpoäng och handikapp. Rickards avsikt med statistiken är att få PAREN att diskutera bridge TILLSAMMANS.

Som underlag finns då DDSolver (se inlägg på http://bridgegiv.wordpress.com/) och även Privatprotokollets bricka med (kommande) möjlighet till kommentarsutbyte inom paret. Men det är inget fel på en vanlig mailkommunikation och man kan även diskutera brickan över frukostbordet Ler

Annonser

One Reply to “Ibland går det upp och ibland går det ner … / Rolf”

  1. Det är alltid svårt att med statistik avgöra vad som är hönan, vad som är ägget. Själv har jag funderat på att samköra besöksstatistiken på BridgeFacts med förändring i hcp. Jag är övertygad om att det finns en stark korrelation mellan dessa storheter och tänkte då dra slutsatsen: ”De som pluggar på BF sänker sin hcp”, dvs besök BF ofta så blir du bättre i bridge. Men det kan ju vara precis tvärtom också, dvs blir du bättre i bridge vill du gärna bekräfta detta genom att titta i BF. Hur som jag tror som Rolf, analyserar man sina dåliga brickor minskar chansen att man gör om samma misstag, bedrövligt vore det ju annars. /Rickard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s