Nya Bridgemate II

image

Snälla läs detta så underlättar du när vi startar!

Klubben har under sommarn investerat i nya Bridgemate II med en hel del nya möjligheter, varav vi initialt kommer att använda möjligheten till inmatning av kortsitsarna så som redan sker i Lomma. Det som du kommer att märka är att skärmen blivit större och att det finns fyra nya knappar under denna. Det mesta av det vi gjort innan fungera på exakt samma sätt med ett undantag, när du som Öst eller Väst ska konfirmera inmatningen ska du inte längre använda Ok-knappen utan den nya knappen längst upp till höger. Det nya är inmatning av kortsitsarna och att man får större möjlighet att lära sig namnen på alla klubbens medlemmar, då motståndarna inte längre presenteras som ett nummer! Efter första ronden har dosorna ännu inte fått reda på namnen av Ruter, så då dyker det lite missledande meddelandet upp ”Inga namn kunde hittas”, klicka bara OK. I nästa rond dyker sedan namnen upp! Sedan krävs din medverkan vid inmatning av kortsitsen, där vi tagit del av erfarenheterna i Lomma.

  1. När första ronden är slut dyker det upp en fråga “mata in giv” – klicka Ok på det för att starta inmatningen. Ange brickans nummer och Ok.
  2. Alla vid bordet sorterar upp sina kort i färger och lägger upp dem i ordning, dvs Sp, Hj, Ru och Kl. Ordningen inom färg är likgiltigt då inmatningen kan ske hur som inom färg. När man söker eventuella fel underlättar det dock om de ligger i ordning inom färgen.
  3. Den som sköter BM-dosan (Nord) börjar med att mata in sin egen hand i färgordning, och klickar Ok, när en färg är klar. Själv vill jag inte ha någon uppläsning, andra före-drar det, det viktiga är att korten ligger snyggt och prydligt åtskilda i väderstrecken så ingen sammanblandning sker. När Nords klöver är inmatade och det är totalt 13 kort skiftar dosan till Öst. Och proceduren upprepas och sedan för Syd.
  4. När du kommer till Väst vet dosan vilka kort som finns där, så då kontrollerar du dessa för att säkerställa att inmatningen är korrekt, innan du trycker på knappen “Godkänn”.
  5. Du anger sen nästa brickas nummer och upprepar proceduren.
  6. Kommer du inte vidare beror det oftast på att det saknas ett kort, uppe till höger i fönstret står hur många kort som är inmatade för aktuellt väderstreck. Vilket som saknas – det är din uppgift att hitta. Du kan hoppa mellan färger med knapparna för Spader, Hjärter etc. Vill du sudda en inmatning använder du Cancel-knappen.
  7. Skulle det bli fel så du inte kommer åt att mata in brickan, du glömde en, eller tiden blev knapp, så är det ingen panik. BMII vet vad som är inmatat så i nästa rond ges chansen igen att mata in kortsisten, och i nästa och …. Dvs tillhör du den lata skaran kan du ignorera allt ovan och hoppas att någon annan under kvällen löser problemen Ler.

Lycka till med dina inmatningar /Rickard

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s