Sang som lägsta färg!!

ACBL har beslutat om en ändring av bridgereglerna som står att läsa på deras hemsida. För att popularisera bridgen har man beslutat att ranka om färgerna så att NT kommer att vara lägsta “färg”, vilket då också innebär att 7 spader blir högsta budet. NT kommer i fortsättningen bara att ge 20p per trick, vilket innebär att det kommer att krävas 5NT för utgång enligt den nya ordningen. Orsaken bakom är att nybörjare och de mindre rutinerade spelarna fördrar trumfkontrakt och har ju i alla tider ogillat NT. I staten Michigan tog man beslutet i början av detta året och det har testats där på ett antal klubbar och medlemstillströmningen till de klubbar som provat har ökat med mellan 40-50%.  Om den nya regeln kommer att tillämpas i Sverige vet jag inte då man inte kan hitta någon information på hemsidan om hur vårt bridgeförbund kommer att agera . Vi kanske skulle testa det på BBK de få gånger vi har kvar efter påsk. 
Glad Påsk önskar Rickard

4 svar till “Sang som lägsta färg!!”

  1. Ett alldeles utmärkt förslag tycker jag. Passar speciellt bra om man redan spelar med svag sang.

  2. Varför inte i logikens namn vända på hela kakan, så kl och ru blir högfärger, och följaktligen sp och hj lågfärger. Detta borde öka medlemsantalet ytterligare.
    Om vi i BBK lobbar hårt för detta, tror jag ett sådant förslag, skulle kunna komma om exakt ett år.
    Magnus

    1. Hej påsk-gubbar! aprilskämtet gick jag inte på,men säkert många höjde ögonbrynen!
      Jag tycker som komplement att pass skall vara det högsta budet,vilket innnebär att efter 3 pass i rad har plötsligt vi fått 60 poäng på 3 händer,det vore väl något?
      Om jag ej ser Er alla så en glad påsk på Er och var försiktig med äggen o s-priten! BD

Lämna en kommentar