Bricka 6 utspel/Hans

image

Vid analys av bricka 6 undrar jag vilket som är det rätta utspelskortet. Syd öppnade med 1sp pass väst nord 2 sp  pass  4 spader. De som spelade ut ruter ess  måste öst öppnat budgivningen.  Är det bra eller dåligt att skicka ut en singel  trumf?  Jag har tidigare gjort så och då har spelföraren sagt att han får fördel med att veta hur spaderna sitter.
Hans

Annonser

One Reply to “Bricka 6 utspel/Hans”

 1. Trumfutspel är standard då motståndarna bjudit var sin färg och, med lite tvekan, hamnat i en tredje. Upplagt för korsstöld liksom. Eller om spelföraren visat en andra färg och träkarlen prefererat – och därmed förmodligen visat tre eller kanske bara två trumf men troligen ännu färre kort i spelförarens andra färg. Då bör du försöka ta bort stölderna på bordet.

  Fast inte om du själv håller spelförarens andra färg för då kan ju oftast partnern stjäla över.
  Men i detta fall har inte motståndarna avslöjat några ”andra färger” alls. Trumfutspel är
  ibland en favör i färgen och ger oftast bort tempo till spelföraren att resa en ”tredje färg”.

  Du har emellertid inget naturligt utspel och väljer trumf. Det hade jag också gjort (om inte min partner plötsligt hittat en öppning där jag i varje fall inte öppnat). Din partner skall nu kunna se att det inte finns några stölder på bordet och därför bara bekänna. Han skall spara ET för eventuella överstölder.

  Nu spelar utspelet ingen roll alls. Spelplanen bör vara att först driva ut klE och sedan – om ni håller Syd ute från bordet – driva ut hjK och stjäla en liten hjärter med spD. Då finns det alltid nio stick.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s