Seriematch 10 oktober/vilket är det rätta budet

Skärmklipp
En av våra bästa brickor under kvällen. Vid mitt o Kents bord öppnade inte Bert L med 3 klöver som syd och Sigbritt gjorde vid det andra bordet.  Berry N öppnade istället med 2 klöver starkt som Syd poängsvarade med 2 hj. (4-6 hp) Nord bjöd 3 hj och Syd frågade med 4 NT och fick 3 ess  varvid Syd bjöd 6 klöver. Vi tog 1 straff.  På det andra bordet med öppning 3 kl blev slutbudet 4 hj vilket spelades hem
Hans

Annonser

One Reply to “Seriematch 10 oktober/vilket är det rätta budet”

  1. Lars Görans mantra är ”spärra aldrig din partner”. Så jag hade aldrig vågat öppna i första, andra eller fjärde(!) hand med 3kl utan att ha två av de tre topphonnörena så partnern kan trissa.

    Därtill är faktiskt zonerna viktiga när man spärröppnar. Denna hand ger 6 spel och passar i det avseendet i ozon mot zon. Så om du med ”rätta budet” avser öppningsbudet hade jag alltid passat.

    Nord VET därmed (genom att Syd INTE spärröppnar) att klövern är för dålig för lillslam. Att Syd tar kommandot är inkonsekvent. Syd har korrekt redan visat kvaliteten på sin klöver och skall bara introducera färgen – inte pracka den på partnern.

    Hur P-O kunde undvika 6kl måste antingen bero på att han var i ozon mot zon (tunnare färg t.ex. EDJxxxx som kan innebära två tapp när han själv är renons) eller att han har sett Sigbritt spärra förr 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s