Slamvittring i Lomma

Vet inte om det är nån som läser bloggen mitt i sommarn? Provar med en liten upplevelse från Lomma i går. Har varit borta från bridge en månad så det var debut för Mats och mig på sommarbridgen. Var väl lite ringrostig och segstartad, så när denna bricka dök upp kände jag viss slamvittring, men fegade tyvärr bort en delad topp.

image

Mats satt S och lade upp 2Sp (nytt för mig med starka 2 i HF så jag blev genast lite tveksam, hur göra här nu?? Bjuda naturligt är det vi sagt…). Väst bjöd D, när man ser korten kan det tyckas lite halvtufft, och det var min tur. Störd budgivning också, trodde motståndarna var lite försiktiga att kliva in med starka 2-öppningar, men inte då. Funderade en stund och det blev RD. Det kom 3Hj från Ö och Mats klämde i med 4Kl. 4Hj sade V, och jag tänkte det kan ni aldrig klara… Vi har ju minst 16+11 = 27hp, de var dock i OZ och vi i Z, så det krävdes ju många dubblade straffar. Mats sade 4Kl!! DKn där borde ju kunna uppvärderas “något”, men sen kom jag inte längre i tanken utan lade upp 4Sp, som Mats lätt spelade hem i +2 med Hj10 ut.

Jag borde ju tänkt lite mer, men så blev det nu inte denna gång. Mats har lovat 10 svarta kort, alltså max tre röda. Då jag har 3Hj och de bjudit som de gjort har han nog renons i Hj, i alla fall max singel. Han har i vilket fall sämst två eller tre ruter som ska sakas, och då hänger slammen på var RuE sitter. Borde rimligen vara hos V med tanke på dubblingen, så det är ju klart jag skulle lagt upp 6Sp, eller möjligtvis gått omvägen om 4NT. PG och hans partner var de enda som gick hela vägen.

Hur tycker du denna bricka ska bjuda?

Undrar
Rickard

2 Replies to “Slamvittring i Lomma”

 1. Hej Rickard! hoppas du tillfrisknar innan sommaren slår till på riktigt.JA DU! naturligtvis fick vi ej spela denna bricka men skit samma.Du skulle ju naturligtvis ha gjort essfråga som du själv begrep efter spelets slut.denna BRICKA ÄR 50-55% BJUDBAR MEN EFTERSOM VÄST BJÖD D SKAL NI HAMNA I 6 SPADER EFTERSOM NI FATTAS ETT ESS OCH DET HAR VÄST FÖRE DIN RU KUNG.MEN! Mats budgivning talar om en stark hand i spader och klöver och förmodligen renons hj.så du kan lugnt efter essfråga stänga kontraktet i 6 spader.Det finns ett bud till från Mats! efter 3 hj.4 hj.SPLINTER som visar
  renons hj.och frågar hur många sp.du har och ev.någon topphonnör,gör Mats detta blir det genast mer intressant för dig att essfråga och stänga butiken i 6 spader.SÅ BÖR DET GÅ TILL FÖR ATT HJÄLPA DIG
  MED DINA SKITPOÄNG 11HP,MEN mATS HAR JU LOVAT RESTEN.Ha de nu bra i sommar och ring mig
  eller maila ifall du vill spela i Lomma i sommar.vänliga bridgekomm.från BD

  1. Bosse!
   Tack för dina kommentarer och synpunkter och det trevliga arrangemanget ni har i Lomma. Kul att ni får med brickorna nu i er redovisning. Jag testade läsa in dem i BridgeFacts och det fungerade med lite manuell handpåläggning. Är ni i Lomma intresserade av att jag fortsätter med det under sommaren?
   Undrar Rickard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s