2011-03-03 Lagrådet / Revoke

clip_image002

Hur man får fem spaderspel på 4-4 i 6NT genom en etablerad revoke! Läs om bridgelagarnas tillämpning.

Öst spelar ut kl8. Nord tar på bordet och slår en lyckad rutermask. Därefter in på bordets spE, spK, spD – då Nord sakar ru5! Ingen reagerar.

Därefter spT med sak av sp7! Nu tillkallas tävlings-ledaren : spela vidare. Naturligtvis tog spelföraren alla sticken = 2kl + 2ru + 4hj + 5 sp ger 6NT +1

Enligt §64 A:2 blev domen (till slut) 6NT = . Ett stick (den femte spadern) överfördes till den icke-felande sidan. Däremot blev det inget straff för själva revoken. / Rolf

2 kommentarer till 2011-03-03 Lagrådet / Revoke

  1. Anonym skriver:

    god morgon Rolf! intressant giv du komm.där är alltid 12 stick i 6nt.
    men man blir aldrig av med ett ruterspel.Har spelföraren gjort revoke
    och kastat en förlorare på sp.som han missade att bekänna har han ju gjort revoke.1 straff för revoken som är etablerad+1 straff eftersom
    han tog alla spelen,som jag ser det måste det bli 1+1 till fi.alltså
    6nt. med 1 straff.Har man läst rätt i lagboken?en stilla undran!
    Jag kan jun inte alla regelturer här ,men nog tycker jag att det skall
    vara 1 straff i 6nt.komm.gärna denna händelse om ni ser andra svar på
    tl:s bedömning och enl.lagboken. mvh BD

    Gilla

    • bbkmedlem skriver:

      Ja Bosse, du har läst fel i lagboken. Kolla under Lagrådet / Revoke. Magnus har jobbat mycket med detta fall och konsulterat Hasse. Men jag håller med dig – jag ville också ha det till en bet / Rolf

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s