VISST ÄR MULTI BRA IBLAND!!

Skärmklipp

Då vi låg stort under i vår match mot Hakoah  hjälpte denna bricka oss till att få 15 imp 1100 poäng. Kent o jag satt Ö/V Öst var giv och jag  passade vilket även Syd gjorde. Kent klev in med 1 ru  och förnekar 5-kort HF  Nord bjöd 1  spader  varvid jag bjöd 2 hj. Pass syd och          3 ruter av Kent varvid Nord bjöd 3 spader  vilket gick till Kent som dubblade med  3 straff   800 friska poäng. Vid det andra bordet bjöd Ö Multi  varvid väst  bjöd 2 hj. Nu tog P O Mundt som Nord  och bjöd 3 hj  Öst passade och då tog väst för givet att det var spader Öst hade och han bjöd 4 spader som även det dubblades.  2 straff  och ytterliggare 300 poäng. Här hade vi lite flyt och matchen slutade oavgjort 13-17. Visst är bridge kul ibland!

Hans

Annonser

One Reply to “VISST ÄR MULTI BRA IBLAND!!”

  1. Det var ju rena vilda västern Hans. Eller Hawaii? Fast jag har också varit med om ”fel multi-högfärg”. Jag är lite osäker om zonerna men det är rätt av dig att INTE multiöppna i zonen – som skedde vid andra bordet. Du bjuder sedan negativa 2hj och Kent ”måste” bjuda 3ru. Vilket kanske inte blir så dyrt med spaderhonnör i utspel. Nord, som tydligen inte hade Överbud i verktygslådan, skall inte bjuda 3sp (redan visat femma) utan på sin höjd upplysningsdubbla.

    Men det avgörande ”triggerbudet” svarade P O för. 3hj – var fick han det ifrån? Och Öst hjälpte till med mörkläggningen genom att sniket vägra dubbla. Stackars Väst kunde inte annat tro än Öst då hade en spadersexa.
    Multi 2ru är besvärande eftersom ingen ”vet” vad som döljer sig på öppningen. Normalt är det bäst att låta budgivningen gå ett varv så att det klarnar. Som på alla svaga tvåöppningar faller mycket av ansvaret på siste man – balanseraren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s