Julklappstips! / Lars

Genom att tala med folk på klubben så förstår jag att det inte är många som känner till ”BRIDGETIDNINGEN” utgiven av Magnus Lindkvist (observera, ej att förväxla med förbundets tidning ” Bridge”). Själv så har jag varit prenumerant sedan mitten av 70-talet. På den tiden var Eric Jannersten utgivare. Den har givit mig mycket genom alla år.

Att här recensera den ytterligare låter sig inte göras utan den intresserade kan gå in på BRIDGETIDNINGENS hemsida www.bridgetidningen.com. Där finns goda exempel på innehållet. Dessutom så kan man beställa ett provexemplar.

Vill ni dessutom ha någon rolig bok att läsa så föreslår jag ”Bridgepsykologi” av Terrence Reese.

Annonser

6 Replies to “Julklappstips! / Lars”

 1. Jag håller med Rolf.
  Ska ta upp detta i styrelsen vid kommande möte.
  Lämpligen kan vi ha en förteckning över klubbens bibliotek på vår hemsida.
  Förslag på innehåll emotses.

 2. Att organisera utlåning går inte att göra på den datorn där vi har hemsidan, tror jag. Men där vi kör BrideFacts är det enkelt att ordna, jag inbillar mig att ni som jag inte bryr er om datorn står i mitt garage i Bjärred eller någon annanstans i världen.
  Ett sätt att komma igång snabbt vore att alla som har någon välläst bridgebok som ligger och samlar damm hemma donerar eller långtidsutlånar den till klubben. Om vi gör det till avslutningen skulle vi kunna upprätta en första manuell lista för att sedan under våren datorisera rutinen. Och alla(?) skulle få intressant lektyr att förkovra sig med under julen.

 3. Fast jag tycker att det under rubriken Bibliotek kunde finnas en sida per ingående bok (med en bild och lite beskrivning). Den som lånar skriver en kommentar med prognos när boken sätts tillbaks. Bibliotekarien städar bort gamla kommentarer och inventerar då och då. Borde funka …

 4. Rolfs förslag är enkelt och kan gå igång genast,så det tycker jag vi kör på. Så då är det bara att alla tar med varsin bok till avslutningen som vi sedan lånar av varandra och antecknar på en lapp vem som lånat vad (jag kan ta fram en ”blankett”). Med gemensamma krafter försöker vi sedan upprätta fliken Biblioteket med det innehåll som vi önskar. Jag är beredd att lägga upp 10 böcker under julen, vem tar resten?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s