SÅ DYRT BLIR TVÅ SMÅ MISSTAG

image

BUDGIVNINGEN GICK:

Syd 1 hj-Väst 1 sp-Nord 2 hj- Öst 5 klöver – pass runt

På ena bordet satt Kent och jag N/S  och då blev budgivningen som ovan. Jag spelade ut  Hj K och fortsatte med hj ess. Då jag fick hj 9 av Kent tog jag för givet att han kunde tänkas ha sp. K, men ack vad jag bedrog mig. Då jag inte vände i ruter klarade de hem kontraktet 600 p. På det andra bordet satt PO Mundt och Sigbritt Ö/V. De bjöd lika men deras motspelare offrade sig i 5 hj. Utspel av Po  sp K  och  om Sigbritt tar över och vänder i spader blir det minst 2-3 straff. Nu spelade motståndare hem 450 p  totalt 1050 vilket ger 14 imp. OM inte våra fel gjorts hade vi säkert haft en 400 p  9 IMP istället. Det är sådant som inte får hända i 4-mans spel men nu hände det.

Hans

Annonser

3 Replies to “SÅ DYRT BLIR TVÅ SMÅ MISSTAG”

 1. Du hade nog Hans två sopor i klöver annars finns det ingen ingång på bordet efter din spadervända. Misstagen i försvaret har du ju själv påpekat – sådant som händer alla då och då. Men det grundläggande ”felet” är att 5hj skulle ha spelats vid båda borden – med en bet naturligtvis.
  Nord har minst 10p i ett hjärterkontrakt och bör bjuda 2ru alternativt 3hj i en partävling. Men i fyrmanna vräker man in 4hj på den spelstarka handen – eftersom det är den enda möjliga utgång man ser. Sedan kommer 5kl och nu skall paret enas om väg; dubbelt eller 5hj? Hade Nord fått bjuda först hade han dubblat och avstyrt 5hj. Men nu är det Syds tur. Pass är ett kravpass som låter Nord bestämma. Med alla höga kort i hjärter och bara två ynka damer (spD dessutom i fläkten) bredvid bör Syd direkt fälla avgörandet och bjuda 5hj.
  Syd kan också vända på steken och resonera som så att om Öst inte är känd för gambling måste frivilliga 5kl i zonen gå högst två bet – om det sitter någorlunda runt. Och det verkar det ju göra.
  Men framförallt skall Nord-Syd inte låta fi spela en zonutgång när man själv kan konkurrera på nivån. 5hj är en bra försäkring mot att 5kl står.

 2. föredrar i detta läge att hoppa till tre ruter som ruter och hjärterampiss blir lättare då

 3. Do you have a spam problem on this blog; I also am a blogger, and I was wanting
  to know your situation; we have developed some nice procedures
  and we are looking to swap strategies with others,
  why not shoot me an e-mail if interested.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s