På väg mot gåsamiddag

002

Kvällens vinnare blev Gunnel och Lars-Erik Ahlberg.  Kampen var emerllertid hård bakom då både  Bo-HolmqvistoAllan Persson och Rikard Olsson o Lennart Gottfridsson kom över 60%. Vi gratulerar dagens vinnare och väntar på att  få ett spel ifrån Ahlbergs.

Hans

Hur gick det då till denna gång? Vi var ju för en gångs skull med högt där uppe… Både jag och min partner kände att vi låg bra på med vinstvittring, tittar man efter rond 8 var vi på 70%, medan Ahlbergs låg runt 60 och Bosse och Allan var på 56. Visst turen håller inte i en hel kväll så vi snittade runt 25% i rond 9-11 och dalade kraftigt!! Det är otroligt hur mycket psykolgi som ryms i detta spel, det är rutinen som tar ut sin rätt, och det ska kanske vara så. Vi hade nog ändå blitt tvåa om inte Bosse och Allan avslutat med två ensam toppar, vi räckte trots vår slutsput inte ända fram. Så hjärtligt grattis till er ovanför, trots över fem års kämpande har vi ännu inte lyckats nå ända fram… Men nästa vecka ges nya möjligheter!

Rickard

3 Replies to “På väg mot gåsamiddag”

 1. hej xlrocks! bra jobbat att bli 3:a bland de skarpa spelarna,misströsta
  inte Er tur kommer snart ni är ju på väg.(och så slapp Ni möta BD bara de!)bridgen går i vågor man kan bli etta och man kan bli sist det är
  det som är tjusningen att man oförtröttligt fortsätter,så slipa knivarna och ladda för nästa spel. mvh BD

 2. I no…
  Men varken jag eller min P räds hörnan med BD längre, den tiden är förbi. Tack för dina glada uppmuntringar – det är ett tufft gäng varje vecka!
  Visst vi är på G!
  Men f-n vad segt det e’!

 3. Jo, Hans, jag vill gärna nämna några spel. För att vinna i Bjärred med ca 40 par skall man ha flyt och när det gäller Gåsatävlingen så har vi bara kommit till halvlek.
  Bricka 20 hade vi tur att få hem ett spel mer än andra och det blev så när N glömde stölda 3:e spadern. Tur hade vi också på bricka 7 då endast Arne o Mats bjudit 6 N liksom vi och fick en delad topp. Gunnel öppnar som S med en klöver och jag har 18hp. Visst blir man intresserad för ett stort spel även om man saknar ett ess, och här gäller det bara att kl10 inte skall sitta 4:e.
  Men vi hade också motflyt ex. mot Bo Dubbel-Lenna H på bricka 16. Gunnel som V öppnar med 1ru,pass,pass,dubbelt av syd. V pass och N pass. Vad göra? Jo jag som Ö bjöd 1hj, Syd 1NT,pass, N 2Nt och 3Nt av Syd. Bra bjudet och bra spelat av Lennart då han efter denna budgivning kunde placera korten rätt.
  På bricka 28 kom vi av oss helt efter följande budgivning: V öppnar med 1hj,pass och Ö 1NT(5hp),Gunnel som S bjuder 2s och V 2NT.Vad gör jag med bl.a hj Kn-10 4:e? Jo pass och det blev botten på brickan. Jag hittade inte hj vända efter ha kommit in på Kl K. Dåligt men man lär så länge man lever.
  /Lars-Erik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s