Två vinnarpar!

image

Hjärtligt grattis till såväl Allan och Bosse som Lars-Erik och Gunnel !! Även denna gång saknas riktigt foto (man tager vad man haver), förra gången berodde det på att det inte fanns något resultat, denna gång på att både Hans och jag glömt våra kameror.

Inte första gången dock som det blir två vinnare, sen 2003 har det hänt vid fyra tillfällen, märkligt är ju att det alltid inträffar i september, ett faktum jag inte kan förklara. Har du någon förklaring på detta fenomen hoppas jag du tipsar med en kommentar.

image

Intressant denna gång kan ju vara att undersöka om de två vinnande paren hade en likartad strategi eller om det går att i samma tävling vinna med olika upplägg.

Ahlbergs hade 7 gröna varav 2 ensamtoppar för Bo Allan var motsvarande 11/5 inga riktiga bottnar för Ahlbergs medan Bo Allan hade en nolla, på en dubbling mot BosseD. Siffrorna bekräftar det man har på känn, Ahlbergs är lite försiktigare medan Bosse och Allan når sina framgångar med lite mer chanstagning.

image image

Vad kan man då läsa ut av dessa siffror?? BoAllan till vänster och Ahlbergs till höger, vad säger staplarna egentligen? 68% på DK till höger och 61,5 till vänster, den gamla sanningen misslyckas du med delkontrakt är bottenkontakt garanterad.
Mer spännande är kanske jämförelsen mellan spf/motsp vad är bäst i delkontrakt, ska man vika ned eller kaxa? BoAllan var spelförare 9 gånger av 12 (75%) medan Ahlbergs 6 av 10, 60%, dvs olika agressionsfaktor, vilket är då bäst undrar vi som inte vet… Utfallet på delkontrakt blev BoAllan 62% Ahlbergs 68%, min slutsats är lite mindre aggressivt än BoAllan är nog optimalt… Finns den nån som tycker annorlunda? Ska man vara spelförare eller ska man syssla med motspel, Ahlbergs 14 av 26 BOAllan 18 av 26, signifikant?? Är det bra att vara aggressiv i partävling, är det värt en eller annan straff att vara spelförare?? Finns det någon som kan ge svaret på den frågan?

Kan man då egentligen jämföra dessa pars prestationer? De spelade under denna kväll 16 brickor med samma kort varav 10 i samma väderstreck. Med andra ord 10 av brickorna var inget som de jobbade med som var jämförbart, kan man då prata om samma tävling??

Lars Ekelund tog upp en diskussion med mig som jag tycker kan vara värd en tanke, blir resultatet mer rättvist om man spelar fler brickor gemensamt? Han framförde en idé där man duplicerar brickorna efter första ronden och sedan följer ett annat flyttschema än det vi brukar. Då skulle vi uppnå en effekt där vi får betydligt fler som spelat samma brickor, dvs där fler jobbat med samma utgångspunkt… Är detta mer rättvisande i en tävling?

En helt annan fråga är om det är det vi vill?? Eller vi träffas i Medborgarhuset varje torsdag för att träffas och ha lite trevligt? Vi låter slumpen styra en del… Det är ju kul det också! Om inte annat kan man ju alltid hänvisa till slumpen när det inte går som man hoppats…

Jag är av dem som gillar slumpfaktorn, jag sover bra på den!

Rickard

Annonser

One Reply to “Två vinnarpar!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s