Grattis Kurt och Kjell!

Inget otippat denna vecka! 5:or i maratontabellen med raden 13-6-15 och upp från 6:e till 3:e på 12månaders listan med raden 3-1-4.

Tittar man på rankingen under året så har dessa herrar förbättrat sitt snitt med hela 2,6% och ligger på klar andra plats.

Aldrig hotade denna kväll med 64,7% och 3,6% marginal. Tre orange rader på 17% och 9 gröna rader är deras recept på framgång med rejäl gas på slutet, trenden gick från 55% till 75%.

De som bjöd utgång (2st) fick betala ett högt pris 97,9% och två slammar hittade de som gav 93,8% . Annars var det nog som vanligt striden avgjordes på delkontrakt där Kurt och Kjell ryckte åt sig initiativet och var spelförare 9 av 15 brickor vilket gav 69,9% i utdelning. Spelförare var de 18 av 26 brickor vilket tyder på mod eller bra kort, vilket hoppas vi de avslöjar i sitt val av brickor denna vecka.

Så här tyckte herrarna om giv 23, en av deras slambrickor.

image

Kurt V 12 hp inga hjäter   öppnade med 1 sp  5 st   Kjell svarade med  NT
Kurt bjöd 3 kl   sedan stöttade Kjell klöverbudet, innan de frågade efter ess
Hj ess från N stals av V  sedan var det bara att spela liten kl mot esset.

Som syns är det bara två samspelta par som hittade klöverslammen, de flesta andra som provat valde NT, vilket tydligen var betydligt mer svårspelat. Att klara övertrick går väl bara med utspelet Hj E, då spf ju får KD10 höga, ett maximalt olyckligt utspel!! Jag får ihop 5 stick i kl,2 i ru, 3i hj och 3 i sp = 13. I denna giv kan ju inte Ahlbergs haft problem med att hitta damsingel då man ju bara kan maska åt ena hållet… 🙂   Hur går det till att spela hem 6kl utan hjälp med att HjE spelas? Undrar Rickard

Annonser

One Reply to “Grattis Kurt och Kjell!”

 1. Jag har 3sp+1hj(pressa ut esset)+2ru(utan mask)och måste ta 6 klöverspel.
  Det verkar rimligt genom att försöka stjäla två hjärter. Men Nord spelar ut klD!
  Det tyder på att trumfen sitter 4-1 och då kan kan jag inte stjäla två hjärter för jag har bara två ingångar (spD och ruE) och kommer inte tillbaks igen för uttrumfning.
  Hur som helst måste jag ge bort för hjE. Nord vänder kanske i spader och jag tar med spD och stjäl en hjärter. Nu måste jag tyvärr trumfa ut. Lägg ner därefter hjD och hjJ faller för hemgång = 3sp + 2hj + 2ru + 5kl = 12 stick. Lite tur i oturen.

  Men säg att hjJ flyttar över till Syd. Då kan spadern sitta jämnt eller att Nord blir skvisad i de hårda färgerna. Läget är följande
  sp x hjT ru Exx
  sp Jxx ru DT sp x hj Jxx ru x
  sp EKx ru KJ
  när det är fem kort kvar och vi ser att Nord redan måst saka en ruter för att hålla spadern. Sammanfattningsvis går 6kl alltid hem mot varje försvar medan 6NT kräver utspel i hjärter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s