Magnus och Berny 2010-04-08

Grattis Magnus och Berny!

 
 

KM-3 och otippade vinnare även denna vecka. Om statistiken är rätt så fick vi även denna vecka ett nytt vinnarpar, det är verkligen kul att de som aldrig vunnit tidigare når hela vägen!!

Statistiken sen 2003 (med reservation) säger att Magnus och Berny tidigare varit 2:a och 3:a en gång tidigare, så det är debut även för dem med besök på översta platsen –GULD!!!

Tittar man på deras strategi så är den – vi tar lite skit i början och sedan tutar vi och kör – en stabil kurva från rond 1 -13 runt 60%. Andra ronden vill nog båda glömma snitt 8%, en rond med både misslyckad spelföring och motspel. 7 gröna brickor och en ensamtopp gjorde dock det besöket i källaren oväsentligt.

När det gäller utdelningen på typ av kontrakt kan man se att de som släppte dessa herrar i spelföring i delkontrakt fick betala ut en hel del, de snittade 79,2% på 9 brickor!! För oss andra som vill lära talar siffrorna sitt tydliga språk, det Rolf berörde häromveckan, kämpa för delkontrakten!!

Trots denna slutspurt räckte det inte hela vägen till KM….

Vi vill samtidigt passa på att gratulera våra nya klubbmästare Mats och Thord, som vann en betryggande seger totalt i KM 2010!

Av de många framgångsrika delkontraktsbrickorna valde Magnus ut bricka 14, en klassisk 20-20 bricka där den som är modigast vinner…

Här följer Magnus kommentarer:

Eftersom vi hade turen och glädjen att vinna, fick jag i uppdrag av Hans, att hitta och kommentera en bricka.

Ursäkta Carin och Christina att vi valt en bricka mot Er, där vi fick en topp. Det finns dock två intressanta bitar i den:

  1. Vad göra efter två pass? Jag funderade en stund, varefter jag tyckte det kunde vara ok att öppna med 1sp i 3:e hand. Berny tyckte han hade till 3sp.
  2. Nåväl. Hur gör man +1? Jo, om motståndarna håller fingrarna borta från ruter, kan man saka bordets ena ruter på ”trettonkvistaren” i hj.

Ok, 3sp = hade bara gett 3p till, så det tror jag våra trevliga motspelare kan leva med.


 

Annonser

One Reply to “Magnus och Berny 2010-04-08”

  1. grattis magnus o berny! kul att ni fick ta hem dagens spel det förtjänade ni.
    vi hjälpte ju till men vad gör man inte för trevliga partners.
    grattis än en gång. mvh bosse dubbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s