Brita och Kristina – 1 april

Grattis Brita och Kristina!!

Visst lite bättre skärpa denna veckan, men en av vinnarna hade hunnit försvinna. Vi får hoppas det där med foto blir bra till slut!

Även denna vecka ett Lomma-par, men dock så ofta hos oss så de känns som ett hemmapar. Om mina efterforskningar i databasen stämmer var det Britas och Kristinas första vinst, vilket gör det extra trevligt. I maratontabell på "medalj"-ligan (2003-) var de registrerade med två 2:a platser! De sällar sig nu till skaran av 25 par som vunnit vid något tillfälle. Leder denna liga gör Rolf o. Lars-Göran med 24 vinster tätt följda av Folke och Anders med 23.

Det var inget snack om vinsten denna kväll då deras segermarginal var hela 3,5% eller 16,5 poäng!

Tittar man i deras protokoll var det sju gröna och en orange rad, en 0:a mot Kerstin & Lars. Men snabb revansch i nästa bricka med 95%, bricka 2. Lutningen på deras kurva var dock svagt dalande men utan några direkt källarbesök i någon rond.

När det gäller spelstilen ser vi att de fått hantera ganska mediokra kort denna kväll med 15 av 22 brickor med delkontrakt. Men även spelföringen i egna utgångar var mäktig 86,7%!

Vi väljer att titta på hur de lyckades få ett extra övertick i bricka 2 mot föregående veckas segrare:

Alla som bjöd 6NT misslyckades. Bland de 7 paren som inte chansade var det två som spelade hem 6NT. Som man kan misstänka lyckas inte detta utan hjälp… Här följer Kristinas analys:

Jag kommer inte säkert ihåg hela spelgången. Men efter hj.K går jag in på bordet, spelar liten spader mot Kn. och får för den.Går in på Hj.ess och maskar i ruter. Väst kommer in på ru.K, vänder i spader till esset. Sakar två spader på höga klöver.Spelar ruter till Kn. ess, sist ru.10 och ru.8 med sak av sp.D.

Magin ligger i att "lura" N att inte sätta i kungen, jag vet jag gjort samma misstag en gång mot Brita och Kristina. Utspel av 4 från E-D-4 mot alla principer(?) – bör ju vara spel mot 10-9-x-x så det är lätt hänt man tror partnern har Kn-x, så man följer huvudregeln med lågt i andra hand. Som N vill man ju helst använda kungen till den dödsdömda damen! Smart och lurigt trick som inte kostar något om det lyckas och man misstänker att N har kungen, viktigt är nog också att det sker tidigt i spelet. Hade det varit motspel mot 6NT hade nog kungen dykt upp…

Annonser

3 Replies to “Brita och Kristina – 1 april”

  1. Ju mer jag grunnar på ED4 Kn965 inser jag att mitt normala spel Kn från bordet är korkat, täcker S blir det ändå bara 2 stick, ED. Spricker ”masken” blir det också 2. Spelar man låg mot bordet finns chansen till 3 stick om N felaktigt lägger K i första sticket. Så N spel är ju korrekt även om det ledde till dålig utdellning då ÖV var nörd med två stick i spader.

  2. Om det är bjudit 6 NT som vi gjorde måste man spela på att SP K
    sitter på syds hand och att Ruter K sitter på Nords hand. Tyvärr gjorde de inte det utan vi tappade dessa 2 stick
    Hans T

    1. Det är rätt Hans. Slammen har 75% chans och bör nog bjudas. Vissa fegade (bl.a undertecknad) och fick utdelning för det denna gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s