Bricka 4 2010-01-28 Otur eller dåligt utspel?

Otur eller spelade vi dåligt? 25% är ju inte vad man vill ha, speciellt inte mot Bosse D….

Tittar man på utfallet ser man att de flesta hittat straff mot 4hj, dock inte vi. Spelar man inte ut ruter och tar för EK direkt så är det min uppfattning att då går inte 4hj att straffa. Utspelet råkade hamna på mig och med den budgivningen som var hos oss 2kl(V)-2ru-2hj-???-4hj. I efterhand kan man ju inse att kl2 som jag valde var fel, borde ju valt ruter. Vid de bord där det blev straff var utspelet hos Syd och då är det nog naturligt att prova med ru K eller E. När man ser bordet inser man att det nog är brådis att ta för både E och K…. Efter det spelar man kl eller sp och hoppas att spelföraren gissar fel i trumf, vilket nästan alla gjort. Man måste ju lokalisera hjkn och slå masken åt rätt håll. Med tanke på att Syd redan visat 7hp valde många att gissa på att Nord hade knekten -> 1 straff.

Mot 3NT kan jag inte se någon straff oberoende av vem som spelar. Är då detta rätt budet? (de som valt NT blev 2,3 och 11:a) Är det som det brukar att de lite mer framgångsrika väljer 3NT före 4HF vid rätt tillfälle? Visst har vi lite mer orutinerade en viss skräck för 3NT, det känns alltid tryggt med 8-korts trumf. Det blir 1 ÖT om man gissar rätt i hjärter. Hade vi spelat på ÖV hade vi troligen bjudit (vår MS): 1kl(V)-1hj-2hj-???, vad väljer du? 3NT/4Hj. Det mest korrekta är nog 3NT och sedan får V korrigera, och då blir det oftast 4hj, eller?? Men varför hamnade då inte alla där? Hur resonerade de?? 3NT var ju det bättre budet. Hur visste de, det kan inte vara en slump.

Så det var egentligen mitt dåliga utspel som var orsaken till 25%, men lite otur var det ju då utspelet föll på N vid vårt bord..

Med andra ord som vanligt undvik spela ut om du inte måste!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s