SPEL V 2 + BRICKA 15

Hej Som jag utlovade skall vi göra ett försök med lite information på bloggen.

Onsdagsgruppen startade och de var 30 par. Vinnare blev Leif Sassler o Hans Lundén.

På torsdagen var vi 38 par.Vinnare blev Rolf och Lars-Göran. Jag bifogar spel brickan till nr 15, Det var ovanligt mycket

budgivning. Kan någon analysera och se vad budet borde varit.

Syd giv N/S i zon

Bricka 15 Många olika bud Om vi hade haft lagda brickor vad hade varit rätt?

Annonser

6 Replies to “SPEL V 2 + BRICKA 15”

 1. Otrolig bricka både ÖV och NS provade 2Hj. För NS var det ensamtopp och för ÖV var det 25%. 3Hj för NS var ensambotten med -3, en otrolig bricka som bevisar tesen, ”I bridge är allt möjligt..”

 2. Normal budgivning bör vara p – p – 1kl – 1ru
  (går inte att UDa med 2-2 i högfärg – alldeles för lätt hänt
  att partnern bjuder en högfärg på fyrkortsfärg …)
  – 1sp – p – 1NT – p – 2hj – p – 2sp
  (det är generellt bättre att spela på 5-2 än 4-3)
  – pass runt. En bet i 2sp. Så hände vid vårt bord i varje fall.
  En av de tråkiga, helt normala, brickorna den kvällen 🙂

  1. Vid vårt bord vågade sig ÖV på 3Ru, då V enkelhöjt till 2Ru, vilket blev tufft för oss. Utspel SpE i hopp om stöld hos partnern och det blev rejält rens i andra stick då partnern inte hade singel som jag hoppades. Min 9:a blev ju dock hög. Kom in på RuK i 3:e, vad vända? Jag provade med min höga 9:a, inte speciellt begåvat, sen minns jag inte mer än att de gick hem.
   Tittar man i efterhand på facit borde jag väl vänt med ruter så att bara en klöver kan stjälas på bordet. Hjälper dock föga då hj kn väl kan resas med djupmask i hjärter mot väst och öst då kan saka sista klövern på denna, inte helt att hitta dock…
   Ingen lyckades straffa 3Ru.. Våra motståndare följde tipset jag läste i Svensk Bridge, tror du motståndarna klarar sitt kontrakt i 2 trick bjud 3, var i alla fall rätt denna gång.
   Någon som kan se hur man straffar 3Ru?
   En av dessa vanliga brickor med delkontrakt där man kan förlora otroligt med poäng på minimala missar….

 3. Du är Rickard inne på rätt spår. Vänd i trumf, det går inte att resa hjJ. Efter 2xsp + klövermask + stöld är bordet dött. Försvaret måste få 1sp + 2hj + 1ru + 1kl (som spelföraren inte
  kan bli av med).

 4. Med den inledningen går emellertid kontraktet alltid hem om spelföraren ger tusan i rutermasken (som är rätt endast om öppnaren sitter med precis Kx). Då kan båda klöverna stjälas för egen maskin och då blir tappen = 1sp + 2hj + 1ru. Med andra ord måste det hjärter ut och ruter vända för att straffa 3ru.

 5. Du har rätt! Han blir inte av med sista klövern. Det tog mig tjugo minuter att inse det!! Hj kn är hög men han/hon kommer inte åt den med det upplägget…
  Men summa summarum får man inse att så länge man inte har det i ryggmärgen så gör man fel. Men – nästa gång den given dyker upp då dj-a….
  Som vanligt med andra ord partävlingen är en utmaning i skicklighet med stor varians. Det är ju kanske därför vi träffas varje torsdag, dels för att bejaka vårt ego, men också för att inse våra begränsningar..
  Vad vet jag?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s